Ha először jársz nálunk, olvasd el és írd alá az önkéntes sétáltatásra vonatkozó nyilatkozatot. Olvasd el a dupla ajtós kenneleken lévő ajtónyitási szabályt. Az egyajtós kenneleknél lehetőség szerint kívülről csatoljuk fel a pórázt, és csak akkor nyitjuk az ajtót, ha a kutyák már pórázon vannak. Kivételnél/visszarakásnál ügyelni kell, hogy a szomszédos kutyák ne harapjanak össze a rácson keresztül. Visszarakásnál beengeded a pórázon lévő kutyát, becsukod az ajtót és kintről benyúlva lecsatolod a pórázt.

Ellenőrizd indulás előtt a felszerelést! A nyakörv nem túl laza vagy túl szoros? Csak az egy kennelben lévő kutyák sétálhatnak együtt. Másik kutyához sem a telepen belül, sem kint a séta alatt nem engedjük oda. Amelyik kutya egyedül lakik egy kennelben, csak egyedül sétálhat. A kennelek között mindig rövid pórázon vezetjük a kutyát. Nem engedjük oda sem a kennelekhez, sem a szembejövő kutyához. A szembetalálkozó kutyák közül mindig az áll félre, aki sétából érkezik vissza. A cicákra vigyázni kell! Hozzájuk sem engedjük oda a kutyákat.

A kutyákat a pórázról elengedni sehol sem szabad. Ha egy kutya elszabadulna, mindent el kell követni, hogy megfogd. Menj utána, hívogasd, de kergetni nem szabad! A kutya kivételénél, visszatételénél kérhetsz segítséget. Hámot nem szabad a kutyán hagyni séta után. Ez alól kivétel Rozsda! Használd a séta napját jelző cédulákat.

Amelyik kennelen ki van függesztve, hogy a kutya nem sétáltatható, azt szigorúan tilos kivinni! A karanténos és a látogatók elől elzárt helységekbe, területekre engedély nélkül belépni szigorúan tilos!

AZ ÁLLATOKAT ETETNI TILOS!

A menhely területén 16 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel tartózkodhat. 12-16 év közötti gyermek szülői felügyelettel, önállóan sétáltathat a menhely személyzete által számára kiválasztott kutyát.12 év alatti gyermek önállóan még szülői felügyelet mellett sem sétáltathat kutyát! Hogy ők se maradjanak ki a közös séta élményéből, a szülő által pórázon vezetett kutyára még egy pórázt csatolhatnak, amelyet a gyermek tarthat. Az állatok kenneljeibe mindenki saját felelősségre nyúlhat vagy mehet be. A sétáltató felelőssége, hogy csak olyan kutyát vigyen ki sétálni, akit képes kontroll alatt tartani. Egy felnőtt egy kutyát vihet. Az állatok hergelése, ijesztgetés és bárminemű bántalmazása szigorúan tilos!

A sétáltató az általa gondatlanságból előidézett balesetekért anyagi felelősséggel tartozik.

A FENTI SZABÁLYOK AZ ÁLLATOK ÉS AZ EMBEREK BIZTONSÁGÁT SZOLGÁLJÁK ÉS MINDENKIRE NÉZVE KÖTELEZŐEK!