Sunny/Sanyi

Sunny/Sanyi

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: barna
Születési idő: 2017-01-01 Bekerülési idő: 2019-02-17

Sanyika világa

Sanyi, alias Sunny legendás mosolya nem véletlen, az ő szívébe belefér az egész világ, ami számára évek óta a menhelyet jelenti. A világon túl ott van Sétaország, amiről hét közben álmodik, és ahova a hetek végein eljuthat. Sanyi Sétaországba emberekkel szokott ellátogatni, akik a hatalmas Sanyi-szív csücskei.  

Sanyika négyéves világában az emberek csodálatra méltó, imádott teremtmények, akiktől mindent vár. Törődést, kényeztetést, irányítást, lankadatlan figyelmet. Meg persze jó fizikumot is, a Sanyi-séták elég húzósak. A léc magasan van nála, néha rezeg, és olykor sajnos le is esik. És olyankor Sanyi mosolya megváltozik, csalódott, magányos, elveszett lesz, aki úgy érzi, neki kell döntéseket hoznia. Fájdalommal járó döntéseket. 

Sanyika lelkében sok a fekete kérdőjel, mint pl.  a többi kutya, akiknek szerinte nincs keresnivalójuk Sanyi-világban. Aztán vannak színes kérdőjelek, ezek vagyunk mi, akiket annyira szeret, és akiktől olyan sokat vár, de akiktől sajnos jelenleg nem kaphat meg mindent, amire szüksége lenne. Ködös kérdőjelek hierarchiáról, dühkezelésről, fegyelemről, játékról, kommunikációról.

Sanyika kérdőjeleit egy tapasztalt, belevaló, határozott, következetes gazdi türelemmel, esetleg szakember segítségét igénybe véve előbb-utóbb remélhetőleg ki tudná egyenesíteni, rendet tenni érzékeny, túlpörgő hősünk buksijában és lelkében. 

Hogy Sanyi világa békésebb, boldogabb - és persze sokkal, de sokkal nagyobb legyen...

Az előbbiekhez szükséges hozzátenni, hogy Sanyi viselkedésének és természetének csak azt a kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet során tapasztalunk. Leírásunk az erre a világra adott reakciója alapján íródott, de nem tudunk biztosat mondani arról, hogy egy új helyzetben, egy új közösségben hogyan reagál majd az ott élő családtagokra, gyerekekre, állatokra. A gazdis visszajelzésekből tudjuk megítélni, hogy az esetek nagyon nagy részében sikeresen beilleszkednek kutyáink, de előre ezt nem ígérhetjük meg.

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Sunnyról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére. Az ő esetében a Sanyi is kulcsszó lehet. 

 

Örökbefogadom!