Wanda

Wanda

Ivar: Szuka
Termet: Közepes
Szín: tigriscsíkos
Születési idő: 2017-01-01 Bekerülési idő: 2021-06-01

Barátságos, különleges kutyus.

Néhány hete cuccolt hozzánk ez a különleges kutyahölgy, Wanda. Izmos külsejével, különleges mintájával és dinamikus mozgásával gyorsan felkeltette a figyelmemet. Wanda kemény lány, valószínűleg sok rosszban volt része, hozzánk már emlődaganattal és kissé viharvert tekintettel érkezett. Mikor először bementem hozzá lassan nyitott felém, és azóta is tartja ezt a habitusát. Ő nem az a kutya, aki az első sétánál a nyakamba ugrik, az ő szeretetét ki kell érdemelni, türelemmel. Wanda minden sétánál egy kicsit többet enged látni magából. Nem fél az embertől, nem retten meg a hirtelen mozdulatoktól, szerintem inkább arról van szó, hogy nem teljesen tudja mit kezdjen a szeretettel, a simikkel, ez még új neki. 

Pórázon szépen sétál, nem húz, csak néha kezd el akaratoskodni, ha nem arra megyünk, amerre ő tervezte. Ilyenkor makacskodik egy kicsit, megpróbál azért is arra menni, amerre szerinte mennünk kellene, de egészen kicsi határozottság is elég ahhoz, hogy jobb belátásra bírjuk.

Kutyákkal egyelőre nem szimpatizál, de nyugodt, barátságos természetéből kiindulva szerintem nem kizárt, hogy egy határozott gazdinál megtűrne maga mellett egy társat.

Örökbefogadom!