Süti

Süti

Ivar: Kan
Termet: Nagy
Szín: tigriscsíkos barna
Születési idő: 2020-06-01 Bekerülési idő: 2021-06-01

 Önkéntesünk leírása: Előrebocsátom, hogy elfogult vagyok. A fekete keverék kutyák szerelmeseként nem gondoltam volna, hogy egyszer meglátok egy tigris-csíkos bull jegyeket mutató, nagy, kan kutyát és teljesen levesz a lábamról a szépségével. De megtörtént. Süténél harmonikusabb mozgású, szebb alkatú kutyát nagyon keveset láttam öt éves menhelyi önkénteskedésem során.

Mivel rövid ideje van nálunk, ezért az erős, rutinos önkéntesek jártak kint vele sétálni, hogy megpróbálják kiismerni a természetét. Ez persze minden kutyánál azt jelenti, hogy reagál a sétáltató testbeszédére és a legtöbb esetben tükörként működik. Érzi, hogy mit várnak tőle, érzi, hogy a sétáltató a főnök és legtöbb esetben ennek megfelelően viselkedik. 

Az önkénteseink tapasztalata az volt, hogy a kezdeti lendület után szépen, laza pórázzal sétált, megkockáztathatjuk, hogy olyan gazdája volt, aki foglalkozott vele, nevelte. 

Ha a kennelbe belépünk hajlamos felugrálni, kell erőnlét, hogy ezt kezelni tudja az ember. A rácson keresztül ő beszólogat a kennel szomszédjainak, de ez szinte minden menhelyi kutyára igaz. 

Egyelőre azt látjuk, hogy séta közben más kutyákra kíváncsi, de nem mutat agresszív jeleket. Ez persze változhat, mikor már nem érzi idegennek magát a menhelyen, egyelőre még nem ismerjük alaposan a karakterét. 

Nem tolakodik a simogatásért, de elfogadja. Többszöri séta és ismerkedés után biztosan el lehet nyerni a szívét. 

Annyit kijelenthetünk, hogy a kennelbe nagyon nem szeret visszamenni. Mindent megpróbál, hogy elkerülje. Farol, próbál elhátrálni. És ha egy ilyen 30-40 kilós, erős alkatú kutya komolyan akar valamit, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Komoly kihívás néha őt visszaterelni a helyére. 

Egyelőre aki megismerkedett vele, az újra és újra ki szeretné vinni sétálni és lehetőleg egyre jobban megismerni ezt a szépséget. 

Egy ilyen kutyát csak olyan gazdinak javaslunk, aki ismeri a fajtát és van tapasztalata, hiszen ő már egy kialakult, felnőtt jószág és nem biztos, hogy csupa jó tapasztalatot hozott magával előző életéből. Hosszabb ismerkedés után és utánkövetéssel fogadható örökbe.

 

Örökbefogadom!