Anton

Anton

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: szürke tigriscsíkos
Születési idő: 2020-04-01 Bekerülési idő: 2021-04-01

Különleges külsejű, gyönyörű, fiatal kutyus. 

Bekerülésekor annyira rettegett mindentől, hogy a kutyaházból sem lehetett kicsalogatni. Lassan már ott tartunk, hogy sikerült kijutni vele a kennelből – félig ölben hurcolva. A mezőn fekve nézelődik, néha el akar húzódni egy-egy bokor alá, hogy kevésbé legyen feltűnő. 

Nagyon rövid kis élete volt eddig és a viselkedése alapján nem sok öröm érhette. A tapasztalatunk az, hogy szinte minden kutyánk ki tud kerülni ebből a rettegéssel és félelmekkel teli képzeletbeli világból és ki hosszabb, ki rövidebb idő alatt ráébred, hogy nálunk senkitől sem kell félnie többé. 

Olyan gazdit keresünk neki, aki türelmes és megvárja, míg Anton felépíti magában a bizalmat, és ő próbál meg majd közeledni. Aki ad neki annyi időt, amennyire szüksége van és esélyt, hogy saját maga kezdeményezzen, az olyan társra fog benne találni, aki feltétel nélkül mellette áll teljes életén át.

Zajos, gyerekekkel teli családba egyelőre még nem való. Inkább nyugodtabb, csendesebb környezetet keresnénk neki.

Az előbbiekhez szükséges hozzátenni, hogy Anton viselkedésének és természetének csak azt a kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet során tapasztalunk. Leírásunk az erre a világra adott reakciója alapján íródott, de nem tudunk biztosat mondani arról, hogy egy új helyzetben, egy új közösségben hogyan reagál majd az ott élő családtagokra, gyerekekre, állatokra. A gazdis visszajelzésekből tudjuk megítélni, hogy az esetek nagyon nagy részében sikeresen beilleszkednek kutyáink, de előre ezt nem ígérhetjük meg.

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Antonról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére.

 

Örökbefogadom!