Pepo

Pepo

Ivar: Kan
Termet: Nagy
Szín: fekete szürke
Születési idő: 2016-01-01 Bekerülési idő: 2018-03-31

Tippünk, hogy Pepo 2016-ban született, hozzánk 2018-ban került. Egy atléta és egy szenvedélyes emberimádó lélek keveréke.

Ha Pepora egy dinamót kötnénk, akkor megoldaná egy teljes ház energia ellátását. Mikor sétáltatók jönnek, kifejezetten vadászunk a jó kötésű, erős pasikra, akiken látszik, hogy egy kis futás sem jelent nekik gondot. Megfűzzük őket, hogy Pepot vigyék sétálni. Visszatérésük után aztán mindig megköszönik, hogy ilyen remek négylábú személyi edzőt biztosítottunk számukra.

A fizikum karbantartása mellett Pepo a lelket sem hanyagolja el. Hihetetlenül embercentrikus. Különlegesen hosszú mellső lábaival kalimpál ki a kennelből a rácson át ez a szürke-bézs-fehér foltos, az átlag vizslánál valamivel magasabb, alkatra vadászkutya, hogy valaki végre érintse meg, szóljon hozzá, foglalkozzon vele. Ha eléri a célját és kijut sétálni, akkor megmentőjét "edzés közben" néha átöleli, s mivel jobbára felér a fejéig, nyálas puszikkal borítja el. És ekkor ez az ember még csak nem is a gazdája! Hogy a gazdit, hogyan fogja majd szeretni, azt el sem tudom képzelni.

Bár nagyon szeretnénk ha jelentkezne valaki érte, de nála azért különösen meg kell gondolni, kihez költözhet. Ő aztán végképp nem való mondjuk a nagyi hátsó kertjébe, ahol "Jó lesz ott neki, futkoshat, csak a palántákat ki ne ássa!" Na nem.. Egy nagyobb kert, ahol begyorsulhat, az már inkább neki való hely lenne. De a kert mellett a séta is jár ám! Egy társ, akivel bejárhatja a világot, de legalábbis a környéket, naponta akár többször is. A cicákra és a kisebb kutyákra vadászkutyaként reagál – zsákmánynak nézi őket. Második kutyaként csak olyan helyre mehet, ahol vele egy súlycsoportban lévő lány kutyával kell osztoznia a gazdi szeretetén, de természetesen itt is fontos, hogy hosszabb összeszoktatás után szülessen meg a döntés a közös életről. A kutyaiskolai nevelés, valljuk be, nagyon ráférne.

Hosszú története alatt egyszer azt hittük, hogy rámosolyog a szerencse, de az örökbefogadás egy balesettel végződött, így Pepo visszakerült hozzánk. Most ismét várja, hogy valaki felfigyeljen rá és felelősen döntsön, hogy belefér-e az életébe Pepo.

Az előbbiekhez szükséges hozzátenni, hogy Pepo viselkedésének és természetének csak azt a kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet során tapasztalunk. Leírásunk az erre a világra adott reakciója alapján íródott, de nem tudunk biztosat mondani arról, hogy egy új helyzetben, egy új közösségben hogyan reagál majd az ott élő családtagokra, gyerekekre, állatokra. A gazdis visszajelzésekből tudjuk megítélni, hogy az esetek nagyon nagy részében sikeresen beilleszkednek kutyáink, de előre ezt nem ígérhetjük meg.

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Peporól, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére. 

Örökbefogadom!