Alfréd

Alfréd

Ivar: Kan
Termet: Nagy
Szín: ordas
Születési idő: 2007-01-01 Bekerülési idő: 2021-02-25

Alfréd egy ilyen idős kutya. 2021 februárjában érkezett hozzánk. Amit tudunk róla, hogy valahol leélte az életét, ami nagyon hosszú volt. 2007-ben születhetett a papírjai alapján. Valószínűleg már nem hall jól, és lehet, hogy a látása sem tökéletes. A menhelyen azt tapasztaltuk, hogy fél bizonyos mozdulatoktól. Ha felülről nyúl felé valaki, akkor összerándul, elhátrál. Nem tudjuk, hogy az eltelt hosszú évek alatt olyan gazdája volt-e, aki miatt ez a viselkedés kialakult, vagy a kóborlással töltött idő tapasztalata-e, de egyértelműen ezt a reakciót éreztük nála. Annyi biztos, hogy nálunk senki sem fogja soha bántani. Ezt ő is érzi, mert fokozatosan egyre több bizalmat szavaz mindenkinek. Az emberek közeledésére eleinte félve reagált, de az elmúlt időben már sokat változott, javult. Séta közben barátságosan fogadja a simogatást, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy bújós, nyalakodós, tolakodó kutyává alakulna.

Pórázon remekül sétál, nem húz, kényelmesen lehet vele poroszkálni. A többi kutya jelenléte eddig hidegen hagyta, a cicákra sem reagált. Úgy néz ki, hogy az idősek bölcsességével néz körül a világban, csendben szemlélődik és halkan élvezi azt a kevés örömöt, amit tudunk neki biztosítani.

Egy méltóságteljes öregúr, akinek egy falatnyi kert, egy kis odafigyelés, szeretet, finom falatok és néhány nyugodt év lenne az igénye. Másra már nincs szüksége.

Hiszünk benne, hogy rátalál az a különleges ember, aki menedéket, szeretetet, nyugalmat nyújt neki utolsó éveire.

Örökbefogadom!