Onix

Onix

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: fekete
Születési idő: 2015-02-04 Bekerülési idő: 2021-01-05

A 2021-es év elején, bekerülésekor, csont és bőr volt. Tavaszra már összeszedte magát, kifejezetten jó kiállású, csodaszép pasi lett belőle. Úgy tippeljük az arca alapján, hogy valószínűleg shar pei is lehetett a felmenői között. 

Sok kutyát nagyon megvisel, amikor menhelyre kerülnek, de Onixnak valószínűleg felüdülés ez a helyzet, nagyon rossz körülmények közül jöhetett. Nálunk ugyan a teljes figyelmet nem kaphatja meg, amit egy gazda tudna nyújtani, de megfelelő mennyiségű táplálékhoz, egészségügyi ellátáshoz és hetente néhány sétához hozzájut, ami valószínűleg sokkal több, mint amit eddigi életében élvezhetett. 

Séta közben egy kicsit húzza a pórázt. Nem egy tank, könnyen el lehet bírni vele, csak látszik rajta, hogy nem tanított kutya. Figyel a sétáltatóra, vissza-visszanéz, várja a visszajelzést (és a simiket). Szerintem ez a jó tulajdonsága nagyban megkönnyítené a kutyasulizást, és Onix gyorsan megtanulna szépen sétálni pórázon. 

Bekerülése óta egy kicsit jobban tudja tolerálni a többi kutyát, de még mindig nem igazán szimpatikusak neki. Viszont kutyaiskola és egy rátermett gazda ezen nagyon sokat tud változtatni. Tapasztaljuk örökbe fogadott kutyáink gazdijainak visszajelzése alapján, hogy néha csodák történnek a szeretetteljes légkör és a nevelés hatására.

Onix is azok közé a kutyák közé tartozik, akik a múlt rossz tapasztalatai ellenére, nagyon keresik az emberi társaságot. Élénken jelzi, ha valaki a kennel előtt elhalad, hogy foglalkozzon vele kicsit, figyeljen rá legalább néhány percig. És persze, ha megoldható, akkor vigye ki sétálni, de leginkább vigye magával örökre. 

Az előbbiekhez szükséges hozzátenni, hogy Onix viselkedésének és természetének csak azt a kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet során tapasztalunk. Leírásunk az erre a világra adott reakciója alapján íródott, de nem tudunk biztosat mondani arról, hogy egy új helyzetben, egy új közösségben hogyan reagál majd az ott élő családtagokra, gyerekekre, állatokra. A gazdis visszajelzésekből tudjuk megítélni, hogy az esetek nagyon nagy részében sikeresen beilleszkednek kutyáink, de előre ezt nem ígérhetjük meg.

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Onixról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére.

Örökbefogadom!