Manó

Manó

Ivar: Kan
Termet: Nagy
Szín: ordas
Születési idő: 2010-05-01 Bekerülési idő: 2021-01-23

Manót több mint 10 évvel ezelőtt tőlünk fogadták örökbe. Gazdája halála után sajnos visszakerült hozzánk. Idősebb, nagytestű, ordas színű kutyus.

Önkéntesünk ismerkedett vele:

"Elsétálva a kennelek között megakadt rajta tekintetem. Nem mindenki büszkélkedhet ilyen gyönyörű bundával, a bozontos farka szinte már a rókáéval vetekszik. Valószínű, hogy kertben élt, tömött bundája garantálja, hogy ne fázzon a hideg téli napokon sem.

Arra gondoltam, Manó a 11 évével nem fog ki az erőmön. Bementem hozzá, kissé elbizonytalanodtam, de a kétségeimet félre kellett tennem, mert nem tudtam csak úgy otthagyni, annyira számított rá, hogy most velem végre sétálni fog. A kennelek között kifelé haladva erősen húzott, de a többi kutyára nem reagált agresszíven. Séta elején erőteljesen indult meg, de figyelt rám, alkalmazkodott, ha erősebben visszahúztam a pórázt. Vette az adást, hogy nem ő a főnök. Hosszabb időbe telt mire az energiáit levezette, de egy idő után kényelmesen bandukolt a póráz végén. Menet közben egy másik sétáltatóval és kutyájával együtt kerestünk egy telefont, Manó a másik kutyával szemben érdeklődő és nyugodt maradt.

Nem az a kutyus, aki tolakodik a simogatásért, de hálásan fogadja. Barátságos, nyugodt, kedves kutya."

Egyelőre nem sokat tudunk még a természetéről, csak amit önkéntesünk a séta során tapasztalt. Ha később új információk derülnek ki róla, természetesen kiegészítjük a leírást. Manó már nem fiatal, gyors örökbefogadásban reménykedünk, ne peregjenek feleslegesen a napjai a rácsok mögött.

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Manóról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére.

Örökbefogadom!