Tango

Tango

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: fehér
Születési idő: 2019-01-01 Bekerülési idő: 2021-01-23

Önkéntesünk írása:

Mitagadás, bullból el vagyunk látva rendesen. Van olyan kennelsor, ahol úgy érzem magam, mintha fajtamentőknél járnék. Pár hete pont ezen a részen voltam akkor is, amikor megláttam, hogy egy gyönyörű fehér kutyával közelít az egyik önkéntes társ. Gondoltam, biztos kihozta a saját kutyáját valami tréning részeként. Örök álmodozóként eszembe se jutott, hogy egy ilyen szép kutyát bárki is leadna egy menhelyen. (mondjuk semmilyen kutya leadását nem tudom megérteni, és bevallom, a gazda által leadott kutyák menhelyre kerülését rosszabbul viselem, mint az elveszettekét, de ez legyen az én problémám)

Sajnos hamar kiderült, hogy újabb bullal gyarapodtunk. "Kutyázik" -szólt a "használati utasítás" és ennek megfelelően olyan kennelbe került, amit a szomszédtól nem csak egy rács, de egy folyosó is elválaszt. Be kell lássam, jó döntés volt. Tango nem bírja a fajtársakat. Ha séta közben csak messziről ugatást hall, már hegyezi is a fülét, ha meg közel keveredhet egy ilyen hang forrásához... na jó, azt meg hagyjuk.

A jó hír, hogy ezzel vége is Tango negatív tulajdonságai felsorolásának. Innentől kezdve mindenki képzeljen el egy kedves, szép, erős, okos kutyát. A kennelbe belépő embert kitörő örömmel fogadja, kint, a menhely kapuján túl pedig teljesen normális formában lehet vele sétálni. A póráz nem zavarja, a végén lévő ember meg aztán különösen nem. Sőt! A maga erőtől duzzadó modorában fekszik bele a simogatásba, ha a sétáltató nem tudja megállni, hogy újra és újra, ne dögönyözze meg azt a nagy busa fejét. 

Szerencsére bántalmazásnak sem külsőleg, sem lelkileg nem látni nyomát. Nincsenek sebek, hegek, letört fogak, ideges összerezzenések, hirtelen mozdulatok. Gyorsan kellene neki egy fajtát ismerő és szerető gazdi, hogy ez így is maradjon, hogy úgy felejthesse el a rácsokat, mintha sose lett volna mögéjük zárva. 

Az előbbiekhez szükséges hozzátenni, hogy Tango viselkedésének és természetének csak azt a kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet során tapasztalunk. Leírásunk az erre a világra adott reakciója alapján íródott, de nem tudunk biztosat mondani arról, hogy egy új helyzetben, egy új közösségben hogyan reagál majd az ott élő családtagokra, gyerekekre, állatokra. A gazdis visszajelzésekből tudjuk megítélni, hogy az esetek nagyon nagy részében sikeresen beilleszkednek kutyáink, de előre ezt nem ígérhetjük meg.

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Tangoról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére.

 

Örökbefogadom!