Picur

Picur

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: mindenféle
Születési idő: 2015-01-01 Bekerülési idő: 2021-01-19

Picur közepes termetű, fiatal kutyus. Különleges borzas szőre mindenféle színű és hosszúságú - nincs rá szó, ami leírná.

Önkéntesünk írta róla: Ismét egy eldobott kutyus érkezett menhelyünkre. Megunt darab Picur, gazdája sajnos nem kívánta megtartani, irány tehát a menhely.

Picurka közepes termetű zsemleszínű, drótszőrű, picilábú, félénk kan kutyus. Drótszőrű vizsla lehetett a felmenői között, drótbajszos pofija, barna szomorú szemei elsőre rabul ejtik az embert. Picur kis szíve összetört, hiszen hamar rájött, hogy nem mehet többet haza. Nagyon félénk kutyus, bizalmatlanul indul a séta, de egy jutifalat után hamar felkerül a póráz minden probléma vagy ellenállás nélkül. Odakint is félénken lépked, sok-sok megerősítő simizésre van szüksége az oldódáshoz. Nincsen benne semmi félelemből fakadó morgás vagy agresszív hozzáállás, minden sétáltatónak először gyengéd odafigyeléssel kell a bizalmat elnyernie, de utána kényelmes vele a séta. 

A többi kutyával jelenleg nem ápol jó viszonyt, de kutyaiskolával, neveléssel ez valószínűleg változtatható. 

Nagyon látszik rajta, hogy gazdis volt sokáig, ügyes a pórázon, nem húz nem kezelhető nehezen, nem igényel extra erőnlétet vagy kiemelten sok mozgást a séta vele.

Közepes alkata és középhosszú szőre miatt kertben is jól tartható, hideg estéken mindenképpen házba beengedős kutyus.

Olyan gazdit keresünk neki, aki kiemelten gyengéd figyelemmel meg akarja gyógyítani Picur összetört szívét és visszaállítani az elveszett bizalmat. Picurka milliószorosan meg fogja hálálni a szeretetet, nem érdemelte meg, hogy eldobják.

Jópofa kinézete, szép színe, gyengéden néző szemei, gazdihoz szoktatott természete miatt hamar stabil családtaggá válik majd. Ne maradjon sokáig a menhelyen, ne veszítse el a gazdis lét rutinjait, lehet érte bátran tolongani!

Az előbbiekhez hozzátennénk, hogy Picur viselkedésének és természetének mi csak egy kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet eseményeire ad válaszul. Nem tudunk biztosat mondani arról, hogy hogyan fog viselkedni egy új környezetben, de az ő esetében majdnem biztos, hogy szelíden és szomorkásan fogja lereagálni az újabb változást is. 

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Picurról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére.

Örökbefogadom!