Gino

Gino

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: fehér fekete
Születési idő: 2018-01-01 Bekerülési idő: 2020-12-15

2020 decemberében került be hozzánk Gino. Beceneve Monokli. Különleges, egyedi külsejű, „bull” fajtajegyeket viselő kutyus, elképesztően jópofa fekete folttal az egyik szemén.

Le sem tagadhatná felmenőit, izmos, kompakt energiabomba, aki bizony nagy húzóerővel bír ha végre rákerül a póráz. Hatalmas lelkesedéssel hívja fel magára a figyelmet, gravitációt meghazudtoló ugrálásával, nem is tudtunk ellenállni annak sétára hívó szempárnak. De Ginoval a látszat bizony csal, mert ő egy imádnivaló, szeretetre éhes, meglepően nyugodt kutya, aki láthatóan jól érzi magát emberek társaságában. Séta közben nagyon jól viselkedett és bár kezdetben hajlamos húzni, kis futtatás és idő után szépen felveszi a ritmust, cirkál, felfedez és élvezi a sétatempót. 

Autókra biciklisekre nem morog, nem ugrál és nem ugat, sőt még a felénk tévedő cicák sem tudták megzavarni nyugalmát, ugatásra sem méltatta őket. 

Más kutyákra változatosan reagált, nagyobb testű kutyák közelében érdemes tisztes távolságot tartani vele, amíg elmúlik a feszültség. Jó egy órás séta után Gino behúzta a kézi féket és a fűben elterülve, megpihenve nagyon élvezte a jól megérdemelt kiadós simogatást, fülvakargatást.

Hétről hétre megdöbbenek rajta, hogy milyen különleges, csodálatos kutyák kerülnek be a menhelyre. Felnőttek. Volt életük. Volt otthonuk. Volt emberük, akit szerettek, bárhogyan is viselkedett velük. Nem értem, hogy mit keresnek nálunk. 

Az emberek általában tele vannak előítéletekkel a menhelyi kutyákkal kapcsolatban, pláne, ha „bull” jellegű. Így nagy hátránnyal indul Gino az örökbefogadókért való sorállásban, annak ellenére, hogy kezelhető és nagyon embercentrikus. 

Ivartalanítva, utánkövetéssel fogadható örökbe többszöri találkozás, közös séta és ismerkedés után. 

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Ginoról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére.

 

Örökbefogadom!