Panda

Panda

Ivar: Szuka
Termet: Nagy
Szín: fekete
Születési idő: 2013-05-10 Bekerülési idő: 2020-08-16

Panda kislány 2 év után újra nálunk találta magát, elhanyagoltan, csimbókokos, loncsos bundával került vissza. Ez a történetünk eddigi szomorú része, de nézzünk inkább Panda tekintetébe és keressünk neki egy jobb életet.

Kezdjük ott, ahol a kutya kezdődik. Csillogó fekete orr. Őszülő arc. Teliszájjal mosolygó ábrázat. Borostyánbarna, ábrándozó szemek. Bohém fülszerkezet, szerteágazó, már-már mókás, egyben különleges szőrzettel. Gyönyörű, hosszú, helyenként rozsdabarna, de amúgy fekete bunda, ami átmenetileg enyhén csimbókos. A közepes méretnél nagyobb termet.

Folytassuk ott, ahol A Kutya kezdődik. Hatalmas, megtört szív, mégis rendületlen emberimádat, és bizalom. Sajnos kevésbé döccenőmentes viszony a négylábú fajtársakkal. A séták, autós kirándulások elkötelezett támogatója. Biztosan utál egyedül lenni, mégsem rombol. Nem is ugat. És bár nem ugat, de NÉZ. Úgy néz a rácsok mögül, mint aki éppen hipnotizálni próbálja a hozzá közeledő látogatót. Engem minden nap sikerül elcsábítania, nem is értem hogyan lehet, hogy még senki sem mondta: „Nekem Ő kell, azonnal!” Panda boldogan menne, és még a pórázt sem húzná közben, ígérem!

És végül nézzünk szembe a tényekkel… Panda 8 év körüli ivartalanított hölgy, aki másodjára él a menhelyen. Az elmúlt 2 évben valamikor, rejtélyes körülmények között, amíg nem nálunk lakott, összeszedett egy komoly lábsérülést. Nemrég az orvosok ezt műtéti úton helyrehozták neki. Egyelőre még gyógyul.

Panda a többi kutyával meglehetősen barátságtalan, egyedüli kutyaként lenne igazán boldog.

Adj esélyt Neki, látogasd meg, nézz a szemébe hogy kamatoztathassa remekül kifejlesztett hipnotizőr képességeit, és legyél a legjobb barátja!

Az előbbiekhez szükséges hozzátenni, hogy Panda viselkedésének és természetének csak azt a kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet során tapasztalunk. Leírásunk az erre a világra adott reakciója alapján íródott, de nem tudunk biztosat mondani arról, hogy egy új helyzetben, egy új közösségben hogyan reagál majd az ott élő családtagokra, gyerekekre, állatokra. A gazdis visszajelzésekből tudjuk megítélni, hogy az esetek nagyon nagy részében sikeresen beilleszkednek kutyáink, de előre ezt nem ígérhetjük meg.

További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Pandáról, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére.

Örökbefogadom!