Derek

Derek

Ivar: Kan
Termet: Nagy
Szín: fekete cser
Születési idő: 2011-01-01 Bekerülési idő: 2017-02-05

Marmagassága: 62 cm

Felnőtt fiú kutya, dominánsan németjuhász ősökkel. Sötét tónusúak a színei, csodaszép tömött bundája van, ami bármilyen hideg téli éjszakában védelmet nyújt neki egy kertben. 2017 februárjától ismerjük – akkor került a menhelyre. Fenséges kutya volt elképesztő energiával és cakkos füllel, ami már akkor is sejtette, hogy nincs ellenére némi konfliktus a többi kutyával. Budaörsön találták és senki sem jelentkezett érte, így lehet, hogy sokkal messzebbről vándorolt ide, mire a menhelyre keveredett. Nagyon hosszú ideje lakó már a rács mögött.

A többi kutyával nem ápol jó viszonyt, a macskák is túlzottan érdeklik. Elképzelhető, hogy nagytestű lány kutyussal összeszoktatható, de kan mellé semmi esetre sem javasolt őt választani. Derek nem az a fajta, aki az első közös sétán odaadja a szívét annak, akit megismer. Barátságos, elfogadja a simogatást, de nem igényli mindjárt az első randevún. Arra vár, hogy valaki meghódítsa és akkor minden szeretetét neki adhatja. Azért azonban meg kell dolgozni.

Vannak önkéntesek, akik rendszeresen viszik sétálni, ők egészen biztos, hogy már beférkőztek a szívébe, tudnának arról mesélni, hogy milyen megtisztelő érzés, ha Derek boldogan fogad valakit és kezdeményezi a dögönyözést egy séta során. Erőteljes, nagy kutya óriási mozgásigénnyel. Figyelmes, értelmes, igényli a szellemi megterhelést, boldogan tanulna – németjuhász felmenőihez illő karakter. Hatalmas szüksége lenne egy igazi gazdára, aki meghúzza számára a határokat és aki végre központi szerepet játszhatna az életében. Túl hosszúra nyúlt már ez az átmeneti állapot, testileg és lelkileg is megváltoztatja a menhelyi élet. Így egy olyan örvénybe kerül, ahonnan egyre nehezebb kijutni és beilleszkedni egy normális életbe.

Az előbbiekhez szükséges hozzátenni, hogy kutyáink viselkedésének és természetének csak azt a kis szeletét ismerjük, amit a menhelyi élet során tapasztalunk. Posztunk az erre a világra adott reakciója alapján íródott, de nem tudunk biztosat mondani arról, hogy egy új helyzetben, egy új közösségben hogyan reagál majd az ott élő családtagokra, gyerekekre, állatokra. A gazdis visszajelzésekből tudjuk megítélni, hogy az esetek nagyon nagy részében sikeresen beilleszkednek, de előre ezt nem ígérhetjük meg. További képeket a menhely Facebook oldalán (https://www.facebook.com/budaorsiallatmenhely) találhattok Derekről, ha a bejegyzések között rákerestek a nevére. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Derek, aka McDreamy. He is charming, devilishly handsome and basically the kinda guy everybody dreams about. He is famous so you have to work harder to earn his love but if you do, he will be forever your guy. Derek is very calm and relaxing partner for longer walks. Time spent together will be joyful for both of you. He knows basic commands and he will be happy to show off for some dog treats. Derek is waiting for you for a very long time, don’t waste another day just visit this handsome guy.

Örökbefogadom!